top of page
Search

Courtyard House



Status: Conceptual Design
Project Area: 3, 500 sq. ft.
Project Type: Single Residential

Perfectly tucked into the hillside, is this 3,500 sq.ft. contemporary home, exemplifies a harmonious integration of modern architecture with the natural landscape. The design takes full advantage of the topography, offering a living experience that is both functional and visually captivating.


The layout of the residence has been thoughtfully planned, with living spaces distributed across two levels. This arrangement not only addresses the specific requirements of the brief but also ensures that each room benefits from cross ventilation. The consideration of airflow enhances the overall comfort of the living spaces, creating an environment that is both aesthetically pleasing and conducive to well-being.


The design prioritizes the stunning views of the sea and neighboring valley. Large openings strategically positioned throughout the home maximize these panoramic vistas. By optimizing the orientation of the building volumes, the architects have successfully framed and showcased the natural beauty surrounding the property. The result is an immersive experience where the indoors seamlessly connect with the outdoors, allowing residents to enjoy the changing hues of the sea and the picturesque valley at different times of the day.


A central courtyard serves as a focal point, providing a shaded outdoor space that offers respite from the afternoon sun. This thoughtfully designed area not only enhances the visual appeal of the home but also serves as a functional and tranquil retreat for residents. Timber screens have been strategically incorporated to offer additional shade to the west-facing living spaces, contributing to energy efficiency while maintaining a comfortable living environment.












Comentários


Irina Kostka Architecture.png

© Copyright 2021

I

Irina Kostka Architecture

I

All Rights Reserved

I

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
bottom of page